I6.jpgl1.jpgl2.jpgl3.jpgl4.jpgl5.jpgl7.jpg

Het Dorpsdiner

Kom, gezellig samen eten aan Het Dorpsdiner in Bovensmilde

Het Dorpsdiner in Bovensmilde is een idee dat “aan de keukentafel” is ontstaan bij mensen die het leuk vinden om te koken voor een grotere groep mensen.

Het Dorpsdiner wordt 4 keer per jaar geserveerd in “Het Kruispunt” aan de ds. Dijkstrastraat 23, ingang aan de De Walstraat. In september, november, januari en maart. Er kunnen per keer 40 mensen aanschuiven aan tafel, wel moet je je van tevoren opgeven! Ruim van te voren wordt datum en tijd bekend gemaakt in de Smildeger Neiskrant en op posters in supermarkt, bibliotheek etc. Het diner dat meestal uit 3 gangen bestaat kost €6,50 pp en kinderen van de basisschool betalen €4,-- euro.

De maaltijd, die vooral in het teken staat van ontmoeten en samen eten, is bedoeld voor iedereen: jongeren en ouderen, alleenstaand of als gezin, gewoon voor u en voor jullie in ons dorp. De ingrediënten zullen voor zover het budget het toelaat biologisch en streekgebonden zijn. Er wordt rekening gehouden met dieetwensen en vegetarisch eten.

De basiskookgroep bestaat uit:

Marianne Karssen    Seringenstraat 3    0592-414800
Hendrikje Boer    Boerheem 7    0592-412381
Jantje Appeldoorn    Rozenstraat 93   0592-414578
Harry Nieman    Bremstraat 49   0592-412080 

Daarnaast kun je je opgeven om als gastkok eens mee te koken of mee te helpen tafeldekken, serveren en/of afwassen. Door deze wisselende samenstelling is er ook steeds weer een mogelijkheid voor nieuwe inbreng en met elkaar iets doen wat je leuk vindt.

 “Het Dorpsdiner” is geen kerkelijke activiteit, maar een activiteit in de kerk voor iedereen in ons dorp. Het is een activiteit die een bijdrage kan leveren aan de samenhang/levendigheid in ons dorp.

Inlichtingen   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    0592-414800 

 

     

 

Proef en doe mee met het Dorpsdiner!

 

dorpsdinerHet kookteam van het Dorpsdiner in Bovensmilde wenst u een gelukkig nieuwjaar! Wij nodigen u uit aan ons Stamppotbuffet op vrijdag 27 januari in Het Kruispunt. Boerrenkool en Hutspot mogen natuurlijk niet ontbreken, maar daarnaast willen we u eens verrassen met een “anders dan anders” stamppotje! Het Dorpsdiner is er voor iedereen die eens samen wil eten en de ander wil ontmoeten.

Opgeven t.m. 24 januari bij: Marianne Karssen tel. 414800 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Hendrikje Boer tel. 412381 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wanneer: vrijdag 27 januari 2017 Waar : Het Kruispunt, ds. Dijkstrastr. 23, ingang De Walstraat. Aanvang : Inloop 17.30 uur – 18.00 eten, tot 19.45 uur. Kosten : €6,50 pp, kinderen t/m 12 jaar €4,- Ook vegetarisch of dieet is mogelijk, dit graag bij opgave vermelden.